Bending-Cell_Intro_web.jpg

News Bending Cell: Tam otomatik Bending Cell

Bystronic, tam otomatik Bending Cell için Xpert Pro ve Xpert abkantı geliştirdi. Bending Cell; kullanıcılara değişen sipariş seviyeleri ve geniş serilerle, etkili ve hatasız bir şekilde başa çıkma olanağı tanır. Bu üretim çözümü EuroBLECH 2018’de MM ödülünü kazandı.

Metal işleme endüstrisi baskı altında: Ürün fiyatları, kaliteyi etkilemeden düşük tutulmak zorunda. Aynı zamanda; artan şekil farklılığı, boyutlar ve partideki kalem sayısı her zamankinden daha yüksek esneklik talep eder. Rekabetin içinde kalmak isteyen firmalar süreç ve tüm işlerinde esnekliğini artırmak zorundalar, ayrıca otomasyona geçmeliler. Bytronic’in Bending Cell’i her ikisini de aynı anda başarıyor.

Tam otomatik Bending Cell, hem küçük hem de büyük üretici firmalar için maksimum düzeyde verimlilik ve esneklik sağlıyor. Modüler dizaynı Bending Cell’in şirket ihtiyaçlarına göre kişisel olarak uyarlanmasına olanak sağlıyor. Uzun iş süreçlerinde değişen siparişler için de uygun - ufak boyutlardaki işlerden büyük işlere. Xpert veya Xpert Pro abkantın kombinasyonuyla; büküm sürecinde, çevik robot hatasız ve tam otomatik olarak işini yapıyor.

Otomasyon sayesinde zaman kazanın

Bending Cell elle müdahaleyi en aza indirir ve erişilebilir kaynakların bir çoğunu yapar. 7 akslı robot sadece otomatik olarak takımları ve tutucuları değiştirmez, aynı zamanda da iş sürecinin nasıl en verimli olacağını bilir: Akıllı yazılım otomatik olarak her iş listesi için takımların uygun sıklığını belirler. Bu süreçte %30 zaman tasarrufu sağlar.

İlk offline programdan sonra, Bending Cell tamamen otomatik olarak çalışır. Robot bükerken, operatör diğer işlerini yapabilir. Örneğin: Sacın veya parçaların yüklenmesi ve boşaltılması veya kaynak yada lazer kesim sisteminin işletimi. Aynı zamanda; Bending Cell, programı hatasız bir şekilde uygular. Kalite kontrol işleminde yaşanan aksilikler geçmişte kaldı çünkü akıllı doğrulama fonksiyonuyla, Bending Cell yüksek derecede doğruluk tekrarı sunar: Bu mükemmelliğinin sadece binde biri.

EuroBLECH 2018’de MM Ödülü

EuroBLECH 2018’de, Bystronic, Bending Cell ile MM ödülünü aldı. “Blechnet” ve “MM Maschinenmarkt” ticaret dergilerinin editörlerden oluşan uzman jüri, özellikle yeni büküm otomasyon çözümlerinin konseptinden etkilendiler. Jüri, açıklamalarında Bending Cell’in şu özelliklerinin altını çizdi: “Daha önce elle yapılmak zorunda olunan, işler arası takım değişimi ve geçişler gibi işler artık otomatik. Bu 7/24 insansız üretimi mümkün kılıyor.”

Sayfayı paylaş

Sayfayı paylaş